Haibun: DE DIRECTEUR

Vuursteen, winter 2020

De directeur

De directeur laat er geen twijfel over bestaan. Arne zal de school moeten verlaten. “Agressief gedrag tegenover leerlingen en leerkrachten. Stelen van een smartphone. Overtreden van artikelen 12, 16 en 17 bis van het schoolreglement.” Zo gaat het nog enkele minuten door. Ik probeer nog één keer uit te leggen wat er aan de hand is. Arne is anders. Hij heeft een hele weg afgelegd.  De eerste drie jaar van zijn leven waren een hel. Terwijl ik dat vertel, merk ik dat de directeur nauwelijks luistert. Zijn besluit lijkt vast te staan. Als ik uitgepraat ben, zegt hij dat Arne zijn laatste kans verprutst heeft en dat zijn medewerker me zal helpen in de zoektocht naar een nieuwe school.

 

bij tegenlicht

lijkt de regenboogkolibrie

een zwart vogeltje