Mooie score in haikuwedstrijd

Voor de tweede keer deelgenomen aan een "kukai". Dat is een haikuwedstrijd waarbij de deelnemers elkaars werk beoordelen door een eerste, tweede en derde voorkeur te geven aan een ingezonden gedicht (zonder dat ze weten wie dat geschreven heeft). Bij mijn eerste deelname had ik.. nul vemeldingen! Maar nu was ik heel aangenaam verrast te lezen dat ik op zestig inzendingen de tweede plaats deelde met een andere deelnemer. Wat me heel veel plezier deed.

 

Het thema was "lente". De winnende haiku van Ria Giskes:

 

op de schommel

onder de kersenbloesems

zit alleen de wind

 

En de haiku die ik instuurde:

 

Eerste lentedag.

Ook vandaag stopt de schoolbus

niet voor haar huis.

 


Gepubliceerd in Vuursteen, tijdschrift voor haiku, senryu en tanka, herfst 2011